26 Mart 2012 Pazartesi

MİLFÖY HAMURUNDAN BÖREK (ELDE AÇILMIŞ BÖREK TADINDA)

               Merhaba arkadaşlar, kendim uydurduğum ama daha sonra nette benzerlerini gördüğüm bir börek tarif etmek istiyorum.Ben normalde milföyden yapılan börekleri sevmem. Yerken kendimi boğuluyor gibi hissederim. Fakat bu börek bambaşka. Hele ki kendi hamurunu yoğurup böreğini yapamayanlar için. Yerken milföy olduğunu anlamıyorsunuz. Hatta sen mi açtın bu böreği sorularıyla karşılaşıyorsunuz. Şimdi gelelim tarifimize; marketten aldığımız ya da buzluktan çıkardığımız milföy hamurunu oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Buzluktan çıkardıysanız  yaklaşık 1 saat bekletmeniz yumuşaması ve buzunun çözülmesi için yeterli olacaktır.İç malzemesi olarak ne isterseniz hazırlayabilirsiniz. ben kıymalı patatesli ve bazen de peynirli yaparım,ama haşlanmış patatesten de çok güzel. olur. İç malzememiz hazır bir şekilde beklerken milföy hamurumuzu yapışık iki parçayı ayırmadan üzerine biraz un serperek merdane yardımıyla açıyoruz.hamuru merdane ve un yardımıyla yaklaşık 4-5 kat büyütüyoruz. İç malzemesini kenarına yerleştirip gül böreği ya da kol böreği sarar gibi sarıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine 1 kaşık yoğurt 1 yumurta sarısı ve çörek otundan oluşan karışımımız sürüyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun,deneyenler yorum yaparsa memnun olurum.

     

2 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalaar:)
ne hoş bir sayfa bu böyle.
samimiyetiniz ile süslediğiniz sayfanıza bayıldımm..
seve seve izleyiciniz oldum hemen.
bende sizi bekliyorum sayfama,arzu ederseniz tabiki..
kucak dolusu sevgilerimle..
:)

BİR GÜZELLİK YAP-BURCU dedi ki...

Bloğumun ilk yorumcusunu seve seve takip ederim. Sizin sayfanıza da bayıldım. Hatta birkaç tarifi hemen gözüme kestirdim,denemeyi düşünüyorum.
Tanıştığımıza memnun oldum Ayşegül hanım:)
Sevgiyle kalın..