26 Nisan 2012 Perşembe

Şeker Kurabiyelerim (Kermes)

 Bu kurabiyeleri kermes için yaptım,bir gün önceden haber verilmesine rağmen tatlı komşularım sayesinde yetiştirebildik. Allah herkese güzel kalpli komşular versin:)






























































25 Nisan 2012 Çarşamba

GÜNEŞ KAVANOZUM

Sadece bir kavanoz değil, güneş enerjisini depolayıp hava karardığında aydınlanan bir kavanoz!


Evet canım abimden gelen bu sürpriz hediye beni çok mutlu etti,çünkü severim böyle ilginç şeyleri. Sabahları camın kenarında güneş depoluyor kavonozum,geceleri de gece lambası niyetine,ya da akşamları loş bir ortam yaratmak istediğinizde harika bir nüansı var. Sarı ışığından başka mavi ışığı da mevcut ama ben sarıyı sevdim. Teşekkür ederim abiciiiiiim,çok tatlısın,çok beğendim:)

Kayınvalidemin Sofrası Ve Batırık


Hafta sonu Karamana eşimin memleketine gittik demiştim bir önceki postumda. Kayınvalidem döktürdü tabi gene. Ortadaki sulu batırık,ben kurusunu tercih ediyorum,ama onun fotoğrafını çekemeyecek kadar açtım. Batırık,lahana haşlaması,salata yeşillik,turşu,erişte ve piyaz. Çok yemek seçen biri olarak bu sofradaki çoğu şeyi yiyemiyorum ama yine de sizi bu sofradan mahrum etmek istemedim. Genelde herkes sever de ben turşu,soğan,lahana haşlaması yemeyen biriyim. Umarım bir gün yemeye başlarım onları da,tıpkı patlıcanı kabağı 25 yaşında yemeye başladığım gibi:)

PRATİK KUZU GERDAN YEMEĞİ




Geçen hafta Hayrişimle çarşıda gezerken ayaküstü bir yemek tarifi verdi. Dedi ki yarım kilo kuzu gerdan al,kasaba 4 eşit parçaya böldür(Ama ben telefonda konuşurken kasaba böl demeyi unuttuğum için evde kendim pek de eşit olmayan 4 parçaya böldüm) Öncelikle etleri yıka ve çok az sıvı yağ koyduğun tencereye etleri koy,kısık ateşte etler kendi suyunu bırakana kadar (kapağı kapalı olacak)  arada ters düz et. Etler biraz yumuşayınca ortadan ikiye böldüğümüz  2 adet soğanı tencereye ilave et. Sonra 3 patatesi büyük parçalar halinde böl ve tencereye ilave et. Azıcık da su eklemek ya da eklememek size kalmış. Ben biraz ekledim,fesleğen ve acı biber de kattım. Tuzunu da kattıktan sonra eşimle beraber bayıla ayıla yedik. Eşim restorantlarda yediğimden daha da güzel dedi,ve nasıl pişirdiğime şaştı kaldı. Makarna yapmaktan bile daha kolay desem yalan olmaz. Misafirlerinize yapacak olursanız 1 kilodan yaparsınız içine havuç ve kabak da katabilirsiniz. Bol bol yeter. Afiyet olsun,gece gece canınız çekmesin:))
Hayrişim tarifin için teşekkürler tatlım:)