3 Nisan 2012 Salı

PATATESLİ KEK


                       Öğrencilik yıllarından bir lezzet. Ben ve ev arkadaşım avlu içinde bahçeli mistik bir evde kalıyorduk.Havuzumuz dahi vardı düşünün:) Üst katta ev sahibimiz kalıyordu. Aynı avlu içinde bir öğrenci evi daha vardı ve yeni komşularımız taşınmışlardı. Merhaba merhaba yani başlarda öyle hemen samimiyet kurmamışken. Biz okuldan akşamın kör saatinde aç biil aç ve yorgun gelirken, bizi evin avlusunda mis gibi yemek kokuları karşılar olmuştu. Komşumuz Şerife,Çanakkaleli şeker mi şeker bir kız. Hamaratlığı anaçlığı da bir o kadar şeker. Bu kek de ben tuzlu kek mi olurmuş canım derken müdavini olduğum bir tat. Ben aile içinde Şerifemin keki diyorum,siz ne dersiniz bilemem:)  Hee bu arada kayınpederimin de beğenisini almış bir lezzet. Tasdikli onaylı:)) Dünyanın en güzel kekini yapmışsın kızım demişti. Şimdi gelelim tarifimize:
   
 MALZEMELER
 3 yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı yoğurt
 3 orta boy patates
 2 orta boy soğan
2 su bardağı un
2 pkt kabartma tozu
 baharat,tuz
   YAPILIŞI
Patatesleri küp küp doğruyoruz. Soğanları ise küçük küçük yemeklik doğruyoruz. Sonra un ve kabartma tozu dışında tüm malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Bu karışımı patates ve soğanla birleştirip tekrar karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. Yorumları bekliyoruz:)

2 yorum:

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

merhaba burcu..hoşgeldin aramıza ilk önce:)evde olduğun şu dönemin keyfini sür derim:)patatesli kek eminim harikadır..peynirlisini yapıyorum ben de o da çok güzel oluyor...ellerine sağlık canım...selam ve dua ile..

BİR GÜZELLİK YAP-BURCU dedi ki...

Çok sağol,ilk aylarda evde sıkılıyordum ama şimdilerde blog,mutfak vb hobiler edindim kendime. İyi gidiyor ev hayatı:)
Sen çalışıyorsun sanırım,o da güzel..ben şartlarıma uygun iş bulamayınca evde çalışmaya karar verdim. Tanıştığımıza memnun oldum. Sevgiyle kal,selamlar..