10 Nisan 2012 Salı

PENCERE ÖNÜ BOSTANLAR




 Şu Amerikan filmlerindeki evlerin hastasıyım fakat Türkiye şartlarında bunun çok kolay olmadığının farkındayım.Ama hayal kurmak bedava:) Şöyle kocaman bahçesi olacak (Tabi filmlerdekiler genelde ekip biçmektense sadece çim olarak kullanıyorlar, o da güzel ama mesela ön tarafı çim olup yan ya da arka bahçeye domates, biber, maydanoz, marul mutlaka ekerdim. E bir de bodrum katı olsun isterdim,çocuklara hobi odası olsun diye. İster müzik aleti çalsın,ister resim yapsın orada hayal güçlerini geliştirsinler. Öğrenmenin sonu yokken  neden bizler sadece okuldaki derslerle yetindik? Onlar kadar önemli,insanın el becerisi,yeteneklerini geliştirmesi. Ben belki çok güzel piyano çalacaktım,belki heykel yapacaktım kimbilir? Bizlerde hobi ne zaman depresyona girersen o zaman akla geliyor. O da malzemeleri eve getirine kadar geçiyor,sonra bir kenarda beklesin dursun. Hayal kuramayan insanlar olduk. Hiç korkmayın hayal kurmaktan. Hayal kurunca hayalperest demelerinden. Rahat olun fikir üretmek saçma bir fikir bile olsa bir beceridir. Facebook u icat eden bir öğrenciydi. Hayal kurdu ve başardı. Cümlelerim eksik ya da fazla umarım içimdekileri bir parça da olsa anlatabilmişimdir. Şimdi bir çok kişinin ekip biçme hayali için işe yarayacak bir şeyler paylaşacağım sizlerle. Malum o kadar bahçeli ev dedik ama tabiki çoğumuz apartman katlarında oturuyoruz. Ama bu kendi maydanozumuzu,fesleğenimizi yetiştirmemize engel değil. Pencere önü bostanlar. Aslında bu çok yeni bir fikir değil. Eskiden annelerimiz balkonda maydanoz,biber ekerlerdi peynir tenekelerine. Onun gibi birşey ama tabiki daha modernize edilmiş,daha estetik ve şirin. Salata yaparken mis kokulu maydonozu saksıdan taze taze koparıp yiyin.Internetten de satın alabilirsiniz. Fiyatları 10 tl civarında. Afiyet olsun:)

4 yorum:

Hümeyra'nın denizi dedi ki...

Merhaba Burcu,ben denedim bu bostanları yetiştirmeyi,%60 başarılı oldum.En güzel fesleğen yetişiyor.Sanırım bahsettiğin teneke kutular vita yağ kutuları:)

BİR GÜZELLİK YAP-BURCU dedi ki...

Merhabalar Hümeyra, fesleğen iyidir,fesleğen candır:)) Benim aklıma peynir kutusu kalmış,doğrudur arkadaşım:) Bu arada bloğuna göz attım. Çiçeklerin ve oğluşun çok tatlı. Ben çiçek yetiştirmeyi pek beceremiyorum. O renkli çiçeklerin adı nedir,ben de alayım balkonuma belki bu sefer bakabilirim.Eşim evliliğimizin ilk aylarında iki tane kalanşu çiçeği hediye almış. Çok güzel çiçekleri vardı,malesef çok su vermişim şimdi sap olarak bekliyorlar salonumda. Üzüntümden koparamadım sapları da:(

Hümeyra'nın denizi dedi ki...

Burcu maalesef isimlerini bilmiyorum,ama çok dayanıklılar suyu da seviyorlar:)kalanşoenin kuyuyan yerlerini canlı yere kadar kopar ki ,kuru dallar gidince bitki canlansın.Vita kutuları daha nostaljik,zaten yaş itibariyle seni kapsamayabilir,ben de son dönemlerinde çocuktum.Oğluşum çok tatlıdır teşekkürler.

BİR GÜZELLİK YAP-BURCU dedi ki...

Allah analı babalı büyütsün yavrunu Hümeyracım.. Kalanşuların yeşil bir yeri kalmış olsa haklısın ama malesef:)) Mutlu günler oğluşunla:)