25 Nisan 2012 Çarşamba

PRATİK KUZU GERDAN YEMEĞİ




Geçen hafta Hayrişimle çarşıda gezerken ayaküstü bir yemek tarifi verdi. Dedi ki yarım kilo kuzu gerdan al,kasaba 4 eşit parçaya böldür(Ama ben telefonda konuşurken kasaba böl demeyi unuttuğum için evde kendim pek de eşit olmayan 4 parçaya böldüm) Öncelikle etleri yıka ve çok az sıvı yağ koyduğun tencereye etleri koy,kısık ateşte etler kendi suyunu bırakana kadar (kapağı kapalı olacak)  arada ters düz et. Etler biraz yumuşayınca ortadan ikiye böldüğümüz  2 adet soğanı tencereye ilave et. Sonra 3 patatesi büyük parçalar halinde böl ve tencereye ilave et. Azıcık da su eklemek ya da eklememek size kalmış. Ben biraz ekledim,fesleğen ve acı biber de kattım. Tuzunu da kattıktan sonra eşimle beraber bayıla ayıla yedik. Eşim restorantlarda yediğimden daha da güzel dedi,ve nasıl pişirdiğime şaştı kaldı. Makarna yapmaktan bile daha kolay desem yalan olmaz. Misafirlerinize yapacak olursanız 1 kilodan yaparsınız içine havuç ve kabak da katabilirsiniz. Bol bol yeter. Afiyet olsun,gece gece canınız çekmesin:))
Hayrişim tarifin için teşekkürler tatlım:)

2 yorum:

hayriş dedi ki...

afiyet bal şeker olsun tatlı arkadaşım benim.gerçektende mükemmel görünüyor,ellerine sağlık.

BİR GÜZELLİK YAP-BURCU dedi ki...

Sağol canım benim,yüreğine sağlık:)