11 Nisan 2012 Çarşamba

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

Bir çorba yapmışım ki üffff,sormayın dostlar herhalde her gün içebilirim bu çorbayı. Öğrenciyken hep dışarıda içerdim bu çorbayı. Hiç evde yapılmışını içmemiştim. Annemler genelde salçalı çorbaları tercih ederler o bakımdan. Ama mutlaka uygulayın bu tarifi. Ben çok sevdim eminim akşam eşim de bayılacak. Misafirlerinize de sunabileceğiniz kalitede bir çorba. Afiyet olsun şekerler:)


Malzemeler: 
1 tavuk göğsü 
2 çorba kaşığı un 
2-3 çorba kaşığı tereyağı 
bir avuçtan biraz fazla tel şehriye 
1 yumurta sarısı 
2-3 çorba kaşığı yoğurt 
1 diş sarımsak 
4-5 bardak su 

Tavuk göğsünü suda haşlayın. Ayrı bir tencerede un ile yağı kavurup yavaş yavaş tavuk suyunu ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. Tüm suyu koyduktan sonra içine tel şehriyeleri ve küçük parçalara ayırdığımız tavuğu atıp sonra da rendelediğimiz ya da ezdiğimiz sarımsağı koyuyoruz. Şehriyeler pişerken bir kenarda yumurta sarısı ile yoğurdu güzelce çırpıp artık pişmiş olan çorbanın suyundan bir miktar alarak karıştırıyor sonra da tencereye döküyoruz. Bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Servis sırasında da arzuya göre nane, karabiber ve kırmızı biberle süslüyoruz.

10 yorum:

mavii dedi ki...

eline saglık canım renginden anladım ben güzel olmuş ama tavukları ne zaman katıcaz?

BİR GÜZELLİK YAP-BURCU dedi ki...

tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ettikten sonra şehriyelerle tavukları ekliyoruz. Fotoğraf bana ait değil şekerim google dan aldım. Böyle güzel çıkmıyor benim makinada malesef...Ama aynı resimdeki gibi oluyor çorba hiç merak etmeyin. Lezzeti görünüşünden de şahane:) TEŞEKKÜR EDERİM VE AFİYET OLSUN CANIM:)

zeys dedi ki...

bayıldııım bı corbadır :) ellerınıze saglık
bu arada blogunu yenı kesfettım, takıpteyım.benımkıne de beklerım :) sevgıler..:)

http://zeysfashionroom.blogspot.com/

BİR GÜZELLİK YAP-BURCU dedi ki...

Afiyet olsun,hemen geliyorum sen çayı koy:))

Pdrci dedi ki...

Yoğurt ve yumurta sarısı iyice karıştırıldıktan sonra, sıcak, tencereye dökülmez. Bide hızlıca tencereye dökülürse yoğurt kesilir. Çok ekşimsi bir tat verir. Yapılması gereken şudur. tencerenin suyundan bir kepçe alınıp yoğurt karışımına koyulup karıştırılır, sonra yine, sonra yine, ve sonra yine, böylece tencerin suyu iyice azalana kadar yapılınır. sonra yoğurt karışımı tencereye dökülür tamamen.

Pdrci dedi ki...

Bide bu yemeğin üstüne, yağda çok ama çok hafif kavrulmuş nane-pul biber karışımı sosu çok güzel gidiyor.Yağa renklerini verecek kadar pişirilecek. Tam servis aşamasında bir kaşık bu yağlı-naneli-pul biberli karışımdan gezdireceksiniz. Yemede yanında yat oluyor. Yalnız bu karışım yapılacaksa sarımsam atmayın kesinlikle.

Adsız dedi ki...

Ben 2 yemek kasigi sirkede eklemeni tavsiye ederim soguk alginligina cok iyi geliyor.

SevaHus dedi ki...

Ben şimdi sizin tarifinizle yapmayi deneyecegim. Güzel olursa resmini çeker gonderirim size özel kullanirsiniz:)))

SevaHus dedi ki...

Resmini yaptim corbanin ama buradan gönderiliyor Mailinizi yhazin bana gonderiyim burcu hanim

BİR GÜZELLİK YAP-BURCU dedi ki...

Afiyet olsun😊 Face sayfamda paylasabilirsiniz. https://www.facebook.com/BirGuzellikYap?ref=hl buraya tıklayınız:)